Eksperter undersøger: Nedstammer Dronning Elizabeth i virkeligheden fra danske vikinger?

I øjeblikket er retsmedicinske eksperter i gang med undersøgelser, der blandt andet kan vise, om det britiske kongehus nedstammer fra danske vikinger.

I dag fylder briternes Dronning Elizabeth den Anden 90 år. I Londons gader blafrer Union Jack overalt, og hvis et enkelt Dannebrogsflag har sneget sig ind et sted, er det måske meget passende.

Det kan nemlig vise sig, at Dronningen og det britiske kongehus har danske aner. For tiden undersøger retsmedicinske eksperter nemlig et kæbeparti fra vikingehøvdingen Rollos oldebarn Richard 2. af Normandiet (963-1026).

Det skriver magasinet Historie.

Retsmedicinerne har åbnet låget på en sarkofag i Fécamp-klosteret i Normandiet. Med DNA-analyser vil de forsøge at slå fast, om vikingehøvdingens slægt kom fra Danmark eller Norge.

Resultatet vil i høj grad være interessant for det britiske kongehus. De nedstammer fra Rollos slægt, der endte med at erobre den engelske trone.

Det skete efter Slaget ved Hastings i oktober 1066, hvor Rollos tip-tip oldebarn Vilhelm Erobreren besejrede Harold Godwinson. Juledag samme år lod Vilhelm Erobreren sig krone som konge af England.

De retsmedicinske undersøgelser skal altså vise om Rollo – og dermed også Dronning Elizabeth den Anden har rødder i Danmark eller Norge.

Resultaterne af undersøgelserne ventes klar til efteråret.

Herunder kan du se et stamtræ af det britiske kongehus i nyere tid: