Hovedperson:
Adolf Peter Andersen
Født. 09.11 1891 - Død. 05.02 1977

Står i bind: #1
Matrikel nr.: 13c - Skrydsholt
Ejendomsværdi: Ikke oplyst
Sogn: Asaa/Melholt
Post nr.: 9340
Indtastet d.: 10-11-2023, 00:36:14
Opdateret d.: 23-04-2024 15:35:58
Læst: 252 gange



Deltag i projektet
Hvis du ønsker at deltage med slægtsforskning på denne person, så kan du indsende det via knappen "Deltag". Du kan indsende kildemateriale der vedrører personerne i denne tekst. Jo flere informationer vi får med om dem, jo bedre i forhold til indekseringen. Kig dog først i kildelisten om det du vil søge på allerede forfindes. Jeg skal bruge din mail, så jeg kan kontakte dig, hvis jeg har yderligere spørgsmål til det du indsender. Tak for din hjælp.
Redigeret tekst (Transcript)
Landmand, født i Dronninglund 9 November 1891. Forældre til ham: Niels Christian Andersen og Hustru Meta Tobine, født Pedersen. Adolf Peter Andersen er gift med Magda Nielsine, født Jensen og som er født i Aalborg d. 3 Maj 1897. Forældre til hende: Jens Jensen og hustru Karen Marie. I ægteskabet er der 2 børn:

Niels Richardt - 23 Januar 1921
Karl Gunnar Andersen - 24 Januar 1924

Adolf Peter Andersen købte i 1921 ejendommen matrikel nr. 13c m. fl. af Lars Christian Pedersen, der havde ejet den i en årrække. Arealet er på 11 tønder land og har en normal besætning på 4 køer plus opdræt, 6 svin og 2 heste. Kostald og lade er opført i 1914, mens stuehuset er ca. 100 år gammelt, men senere blevet udvidet og moderniseret. Ved overtagelsen var kun ca. halvdelen af jorden opdyrket, mens resten henlå som hede, men nu er fuldt opdyrket. Marken er også blevet drænet.
Vælg en fane
Brug de 2 faner til at vælge de forskellige informationer, som der er indtastet for denne person. Når der rettes i en person, kan du se den nyeste opdatering, som placeret i bunden under notater.

Hovedperson Relation til hovedperson Type Åben kilde
Magda Nielsine Jensen Ægtefælle Fødsel Danish Family Search
Adolf Peter Andersen Ham selv Folketælling Danish Family Search
Adolf Peter + Magda Nielsine Andersen Ægteskab Vielse Rigsarkivet
Karl Gunnar Andersen Søn Fødsel Danish Family Search
Karl Gunnar + Else Andersen Søns ægteskab Vielse Danish Family Search

Adolf Peter Andersen (#id 2) er bror til Kristian Peter Andersen (#id 6), som også er indekseret i denne serie.

Adolf Peter og Kristian Peter's forældre og søskende ses i 1901 i folketællingen for Dronninglund 1901. Se kilde .

Adolf Peter og hans hustru Magda Nielsine, født Nielsen er viet i Dronninglund Kirke. Se kilde.

Adolf Peter Andersen står opført som født i Aså/Melholt kirkebogen. Han står i Dronninglund, men er ikke navngivet eller døbt i kirken. Forælderne har selv navngivet ham og han må være døbt senere. Det fremgår ikke i kirkebogen hvor.

Dødsannonce fra Mediastream viser at Adolf Peter Andersen er død d. 5 Februar 1977. Både ham og hustruen er begravet på Hou Kirkegård. Ægtefælle angives også som død i 1977, uden dato. Gravsted er sløjfet og gravstenen står i "mindelunden".

Hans søn, Karl Gunnar Andersen står i Aså-Melholt Kirkebogen. Hans fødte fornavn staves med K (Karl). Se kilde.

Hans søn, Karl Gunnar Andersen bliver viet med Else Andersen (datter af Viggo Andersen og Elise Dusine Svendsen) d. 15 Februar 1952 i Hørby Kirke, Hjørring Amt. Else Andersen er født 5 Maj 1929. Se kilde.