Videncenter - vis

Her vises indholdet af det valgte emne
Nyttig viden -> Facebook og slægtsforskning
Anelinks.dk / 08-03-2024 / 116 hits / Antal tegn: 466 / Artikel er populær /

Der er lige ved 1,3 mia. brugere på facebook, hvilket giver et godt fundament til søgning af mulige slægtninge og efterkommere på platformen. Platformen rummer en hel del engelsksproget grupper, men også mange danske henvisninger, både i gruppeform og som sider. Nogle er åbne, andre private. Tag en søgning i kataloget, da mange af dem allerede er indekseret her på Anelinks.dk og få inspiration derfra.

Du ser måske ikke denne mulighed med det samme, når du begynder at slægtsforske, men stedet er faktisk langt vigtigere end du lige tror. Specielt efterslægten til et slægtsled i din egen slægt, kan med stor sandsynlighed være repræsenteret på facebook, enten via egen profil eller hvor vedkommende beskrives i en anden sammenhæng, med en postering i en af grupperne.

At tilgå sig erfaring i at "slægtsforske på facebook" er nok for meget sagt, da det faktisk er relativ ligefrem at kaste sig ud i, specielt også hvis du allerede kender mediet og dens muligheder. Det der kan være udfordrende, er den måde du henvender dig til folk på.

Hvis du er heldig i din søgen, og finder slægtninge, som du gerne vil i kontakt med, så start eventuelt med at lave en standard beskrivelse, som du kan tilsende dem. Gå forsigtig frem og hold dig til emnet. Vær forberedt på, at nogle mennesker bryder sig ikke om at blive kontaktet på denne måde, og du vil opleve at nogen siger nej, inden du for alvorlig er kommet igang. Andre derimod vil tage imod dig med åbne arme og øse løs, som du havde kendt dem i mange år. Det er bestemt også det, som gør det spændende og givende. For som den slægtsforsker vi er, så er nye input og historier det vi konstant jagter og higer efter. Det er en 50/50 chance, som man ikke skal undgå.

Når først du fornemmer og modtager accept på din henvendelse, vil det måske udvikle sig til et egentlig møde, enten personligt eller via en samtale over telefonen. Nogle foretrækker måske kun at kommunikere gennem mail eller at fortsætte samtalerne på messenger. Facetime er også meget oppe i tiden, og er måske noget man kan foreslå, hvis den du har kontaktet, selv har mulighed for det. Det er meget forskelligt og alt ud fra hvordan man er som menneske. Tippet er at gå stille frem og have respekten til at stoppe op, hvis nej hatten bliver givet videre til dig. Tag det ikke som et nederlag, men som en positiv erfaring i din udvikling som slægtsforsker. Der vil komme mange flere i fremtiden, som du skal jagte videre på.

God jagt.

Dette emne blev sidst rettet d. 31-03-2024 16:48:51
Kommentarer til dette emne
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til dette emne



Udvalgt grafik